Servisne informacije     | 01.12.2020. 08:40 |

FHMZBiH - U BiH do kraja sedmice pretežno oblačno sa kišom i slabim snijegom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. decembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini se do kraja ove sedmice očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i slabim snijegom.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u srijedu pretežno oblačno vrijeme. U Krajini, zapadnim i dijelovima centralne Bosne očekuje se slab snijeg, a u večernjim satima je moguća i ledena kiša. U Hercegovini kiša. Na istoku i sjeveroistoku Bosne bez padavina. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 2 do 6, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 8 do 12 stepena Celzijevih.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U Krajini se očekuje snijeg. Na planinama snijeg u večernjim satima. Na krajnjem istoku i sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina. Obilnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 8 do 12, a dnevna u Krajini od 0 do 5, u ostatku Bosne od 6 do 10, na jugu do 15 stepena Celzijevih.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima kiša se očekuje u Hercegovni, centralnim i istočnim područjima Bosne, a na planinama snijeg. U večernjim satima slaba kiša ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 7 do 12, a dnevna od 4 do 12, na jugu do 16 stepena Celzijevih.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. U večernjim satima kiša se očekuju i u Krajini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 8, na jugu do 13, a dnevna od 7 do 14, na jugu do 16 stepena Celzijevih, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'