Stranačke aktivnosti     | 01.12.2020. 14:14 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

1. prosinca 2020. god.
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Sastanak dr. Čović – Dodik: Mostar je grad koji okuplja i ima priliku postati europska sredina u svakome segmentu

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH primio je u posjetu u Domu HDZ-a BiH u Mostara srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Dvojica stranačkih predsjednika iskoristili su današnji susret za razgovor o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, utjecaju pandemije i mjerama koje krizni stožeri provode diljem Bosne i Hercegovine. Na sastanku je bilo govora i o NATO povjerenstvu koje treba biti regulirano u okvirima djelovanja Vijeća ministara BiH kao tijelo za koordinaciju pitanja o suradnji s NATO-om što hrvatski politički predstavnici smatraju iznimno važnim.

Jedna od ključnih tema današnjeg sastanka stranačkih izaslanstava bili su lokalni izbori u Mostaru koji se održavaju za 20 dana. Na sastanku se razgovaralo o važnosti konačnog održavanja lokalnih izbora koji će omogućiti gradu Mostaru da bude funkcionalna i učinkovita lokalna sredina koja zbog svog položaja ima ogromne mogućnosti da bude primjer rasta, razvoja i kvalitete života prema najvećim standardima.

Predsjednik dr. Čović i Dodik složili su se kako je Mostar grad koji okuplja i da kao multikulturalna sredina može biti primjer uvažavanja svih njegovih različitosti.

U izjavama za medije i predsjednik dr. Čović i gospodin Dodik istaknuli su zadovoljstvo tema i sadržaja današnjih izaslanstava.

„Danas smo imali priliku razgovarati o širem spektru aktualnih tema, osobito u kontekstu održavanja lokalnih izbora ovdje u Mostaru. Upoznao sam gospodina Dodika o ambicijama HDZ-a BiH da iskaže potencijal i za gradonačelničku poziciju u Mostaru. Razgovarali smo i o drugim operativnim temama vezanim za više razine, ali naglasak je bio na gradu Mostaru“, izdvojio je predsjednik HDZ-a BiH dr. Čović.

„Prije svega želim da izrazim zadovoljstvo da su i HDZ BiH i SNSD imali odličan uspjeh na nedavnim lokalnim izborima te potvrdili kapacitet ispred svog naroda da nastave kontinuirane razgovore o svim bitnim temama. Nakon tih izbora u fokusu moje stranke su izbori u Mostaru koji slijede. Veoma je važno da se ovi izbori održe u fer i demokratskim uvjetima i da građani Mostara izaberu svoje predstavnike. Zajednička lista srpskog naroda u Mostaru dovoljan je pokazatelj koliko smo ozbiljno pristupili ovom procesu i koliko je bitno da srpska zajednica bude predstavljena, vidljiva i relevantan faktor u donošenju odluka“, zaključio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije