Bosna i Hercegovina     | 02.12.2020. 08:36 |

Na Jahorini održana pokazna vježba spasavanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - Pokazna vježba spasavanja "Jahorina 2020", koja je obuhvatala evakuaciju skijaša i turista sa žičare, u utorak, 1. decembra,  uspješno je izvedena na šestosjedu Ogorjelica.

Cilj vježbe bio je provjera osposobljenosti učesnika i sredstava za rad u kriznim situacijama.

U vježbi koju je organizirao Olimpijski centar "Jahorina" učestvovali su pripadnici Gorske službe spasavanja "Jahorina", uz pomoć Republičke uprave Civilne zaštite koja svojim kapacitetima tokom zimske sezone stoji na raspolaganju Olimpijskom centru "Jahorina". 

Pokaznom vježbom na Jahorini svi akteri su pokazali dobru efikasnost i da mogu da odgovore svim situacijama, te da stoje na raspolaganju skijašima i turistima koji dolaze na Jahorinu. Na ski stazama na Jahorini svakodnevno je prisutno nekoliko ljudi iz Gorske službe, koji u bilo kojem momentu mogu profesionalno odgovoriti na nepredviđene situacije, saopćeno je iz Olimpijskog centra "Jahorina". 

Jahorina je prva u regionu pustila skijalište u rad, već 29. novembra, iako je zvanično otvaranje ski sezone zakazano za četvrtak, 3. decembar.

Iz ovog centra su poručili posjetiocima da je bezbjednost podignuta na najveći mogući nivo i da su definisane posebne procedure i protokoli u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom