Bosna i Hercegovina     | 02.12.2020. 11:50 |

Podrška radu 'Roditeljske kuće' u Sarajevu

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - 'Dormeo' je u kampanji 'Set toplih zagrljaja', dio novca prikupljen tokom decembra od prodaje setova, namijenio  za finansiranje jednog apartmana u 'Roditeljskoj kući' Udruženja 'Srce za djecu oboljelu od raka'.

- Prošle sedmice je potpisan i ugovor o donaciji sa 'Dormeo' predstavnicima u prostorijama Udruženja i uručeni su pokloni djeci koja se liječe od raka, uz poruku Dormeo tima: Neka vam Doremo set toplih zagrljaja ovu zimu učini čarobnom i toplom. Sigurni smo da će sve ovo brzo proći i da ćemo se ponovo družiti, a dotad vam šaljemo puno toplih zagrljaja! – navedeno je.

U kampanji, tokom  decembra, sudjeluju i brojni 'Dormeo' ambasadori, javnosti poznate ličnosti.

Iz Udruženja podsjećaju na značaj 'Roditeljske kuće' za djecu oboljelu od raka i njihove porodice, kao i činjenicu da taj objekt nema siguran izvor finansiranja.

- Udruženje samostalno finansira njeno cjelokupno funkcionisanje. Potrebna je podrška velikog broja ljudi da bi Roditeljska kuća ostala  tu, za naše najveće heroje. Stoga smo zahvalni 'Dormeu' što su nam podrška već nekoliko godina, što poklanjaju pažnju svom društveno odgovornom poslovanju. Misliti na druge, na one kojima je pomoć najpotrebnija, pogotovo u za njih najtežim vremenima, neprocjenjivo je i hvale vrijedno - poručuju iz Udruženja.

'Roditeljska kuća' otvorena je u aprilu 2016. godine i nalazi se u krugu Pedijatrijske klinike Jezero u Sarajevu, a ima deset apartmana. Nudi kontinuirani smještaj za djecu oboljelu od raka izvan KS i njihove roditelje, da barem na trenutak, mogu zaboraviti na bolničko liječenje. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta