Bosna i Hercegovina     | 02.12.2020. 14:28 |

Saradnja u izradi zakona o psihološkoj djelatnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - Povodom izrade Nacrta zakona o psihološkoj djelatnosti u Federaciji BiH, zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača održao je sastanak s predstavnicima Društva psihologa u FBiH Dženanom Husremović i Mitrom Mirković Hajdukov, te zastupnikom u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Adisom Arapovićem.

Predstavnici Udruženja psihologa u FBiH izrazili su podršku Vladi Federacije BiH i Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike za poduzete aktivnosti zakonskog uređenja te oblasti te iskazali spremnost za pružanje pomoći u izradi što kvalitetnijeg teksta tog zakona.

-Borba s pandemijom ostavlja negativne posljedice na stabilnost pojedinaca, porodica, školstva, zdravstva, zaposlenih u policiji i drugim javnim institucijama, kompanijama te nezaposlenih, kao i u mnogim drugim oblastima društva za što se i ukazala potreba za psihosocijalnom podrškom mnogim građanima - saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne poltike, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'