Svijet     | 02.12.2020. 14:32 |

Izraelski autobus pregazio grupu radnika, poginula dva Palestinca

FENA Internet

BETHLEHEM, 2. decembra (FENA) – Izraelski putnički autobus u zoru u srijedu pregazio je palestinske radnike koji su prošli kontrolnu točku, sjeverno od grada Betlehema na Zapadnoj obali, usmrtivši dvoje radnika.

Sigurnosni izvori su naveli  da su najmanje dva palestinska radnika, u dobi od 29 i 30 godina, ubijena, a pet drugih ozlijeđeno kada ih je prepuni putnički autobus pregazio na izraelskom punktu, koji razdvaja gradove Betlehem i Jeruzalem na Zapadnoj obali, prenosi WAFA.

Ahmad Ebayyat, svjedok, rekao je da je, dok su se radnici okupljali da ih pokupe na radna mjesta, autobus izgubio kontrolu i pregazio ih.

Hiljade palestinskih radnika svakog jutra  dolaze na kontrolnu tačku 300 kako bi se prevezli do posla u izraelskim naseljima na okupiranoj Zapadnoj obali.

Radnici se naguravaju na šetnice sa cementnom i metalnom rešetkom, probijaju se kroz okretišta, prolaze pored detektora metala i pokazuju svoje iskaznice i dozvole izraelskim vojnicima kako bi putovali u okupirani istočni Jeruzalem i Izrael na posao.

Izraelci ozbiljno ograničavaju slobodu kretanja Palestinaca složenom kombinacijom otprilike 100 kontrolnih točaka, cesta samo za naseljenike i raznih drugih fizičkih prepreka.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!