Bosna i Hercegovina     | 02.12.2020. 15:47 |

Gudeljević: Naša vizija je dostizanje europskih standarda i kriterija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - Online sastanak platformi zapadnog Balkana o obrazovanju i obuci, istraživanju i inovacijama održan je danas u organizaciji Europske komisije na poziv europske komesarke za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Mariye Gabriel. 

Sastanak platformi je bio fokusiran na razvoj Agende zapadnog Balkana o inovacijama, istraživanju, obrazovanju, kulturi, mladima i sportu, kao dugoročnoj strategiji Europske komisije za suradnju unutar regije koji bi dao doprinos ekonomskom i društvenom razvoju zemalja zapadnog Balkana.

U Agendi su prioritizirane aktivnosti u tri ključna područja i to: politička, regionalna i tematska za sva navedena područja djelovanja.

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević u video obraćanju sudionicima sastanka istaknula je da Bosna i Hercegovina ozbiljno i intenzivno provodi aktivnosti usmjerene ka uspostavi bitnih elemenata europske dimenzije u području obrazovanja, obuke i istraživanja.

- Naša vizija je dostizanje europskih standarda i kriterija, te nastavak regionalne i međunarodne suradnje i sudjelovanje u programima Europske unije - navela je ministrica Gudeljević, napomenuvši  da su prioriteti Bosne i Hercegovine u navedenim područjima usklađeni s prioritetima istaknutim u dokumentu Program za inovacije, istraživanje, obrazovanje, kulturu, mlade i sport Europske komisije za zemlje zapadnog Balkana.

Isatkla je da daje snažnu potporu sveobuhvatnoj, dugoročnoj strategiji Europske komisije za suradnju sa zapadnim Balkanom, uz nadu da će svi zajedničkim snagama raditi na njenoj implementaciji.

U okviru sastanka održana su i četiri okrugla stola u okviru kojih su sudionici diskutirali o temama: kulture, obrazovanja, istraživanja, inovacija i strategiji pametnih specijalizacija, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo