Bosna i Hercegovina     | 02.12.2020. 15:41 |

Vlada HNŽ-a imenovala pregovarački tim za pregovore sa sindikatom zdravstva

FENA Saopćenje

MOSTAR, 2. prosinca (FENA) - Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je u srijedu Dokument okvirnog Proračuna HNŽ-a za razdoblje od 2021. do 2023. godine te Nacrt proračuna i Zakona o izvršenju Proračuna HNŽ-a za sljedeću godinu u iznosu od 228.125.840 maraka.

Također, Vlada je usvojila Izmjene i dopune Financijskog plana i Odluku o izvršenju Izmjena i dopuna Financijskog plana Službe za zapošljavanje HNŽ-a za 2020. godinu.

Vlada je usvojila i Rješenje o imenovanju pregovaračkog tima za pregovore s reprezentativnim sindikatom za djelatnost zdravstva. Pregovarački tim čine: Goran Opsenica, predsjednik, Adnan Faladžić, dopredsjednik te članovi: Marko Arapović, Rade Bošnjak, Iva Babić, Radica Božić, Edin Kapetanović, Božo Ćorić i Osman Ćatić.

Tijekom sjednice Vlada je donijela Odluku o postupku pokretanja pregovora za zaključenje granskog kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz oblasti zdravstva na području HNŽ odredivši 11. prosinca za dan početka pregovora s reprezentativnim sindikatom - Nezavisnim sindikatom zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

 Ujedno, Vlada je dala suglasnost na Protokol o pregovaranju i ovlastila resornog ministra Opsenicu da ga, uime Vlade, supotpiše, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo