Bosna i Hercegovina     | 02.12.2020. 17:19 |

Trischak na ceremoniji otkrivanja spomenika poginulim vojnicima u ratu u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2.decembra (FENA) - Komandant EUFOR-a generalmajor Reinhard Trischak predvodio je ceremoniju otkrivanja novog spomenika posvećenog sjećanju na sve poginule vojnike u ratu u Bosni i Hercegovini.

Ovom događaju prisustvovali su zamjenici ministra odbrane BiH Mirko Okolić i Mijo Krešić, zamjenici načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine generalmajor Gojko Knežević i generalmajor Ivica Jerkić, kao i drugi predstavnici MO i OS BiH, te komandant NATO Štaba Sarajevo brigadni general William J. Edwards.

Tokom svog govora komandant EUFOR-a istakao je dirljivost sjećanja na žrtve iz prošlosti, ali je izrazio i optimizam zbog ostvarenog pomirenja tokom napretka zemlje poslije potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

 - Ova ploča uvijek treba da nas podsjeti na krajnju žrtvu muškaraca i žena u uniformama koji su dali svoje živote u borbi za ono u šta su vjerovali - kazao je Edwards.

U nastavku je naglasio da su “Oružane snage BiH sigurnosna institucija u zemlji kojoj ljudi  najviše vjeruju. One su i izvrstan primjer ujedinjenih višenacionalnih snaga koje djeluju za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine”.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo