Bosna i Hercegovina     | 02.12.2020. 18:43 |

Turković-Edwards: BiH i NATO imaju snažno partnerstvo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2.decembra (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković danas je primila u oproštajnu posjetu komandanta Štaba NATO-a u Bosni i Hercegovini brigadnog generala Williama J. Edwardsa.

Na sastanku je konstatovano da Bosna i Hercegovina i NATO trenutno imaju snažno partnerstvo, te da se u narednom periodu očekuje intenziviranje saradnje, te ispunjavanje obaveza, poput programa reformi, koje je naša zemlja preuzela, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

U tom kontekstu, Turković je izrazila očekivanje da će uskoro doći do formiranja Komisije za NATO integracijski proces, za čiju je uspostavu Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine okončalo sve procedure.

Turković je zahvalila generalu Edwardsu za uspješnu saradnju sa Oružanim snagama i drugim nadležnim institucijama u Bosni i Hercegovini, uz očekivanje da će saradnja biti unapređena u narednom periodu s ciljem bržeg napretka naše zemlje ka NATO savezu.

Tokom današnje oproštajne posjete je razgovarano i o drugim aktuelnim temama i trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz MVP-a BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana