Bosna i Hercegovina     | 03.12.2020. 09:02 |

Mladi eko pjesnici pozivaju na vraćanje prirode u vlastite živote

FENA Saopćenje

MOSTAR, 3. prosinca (FENA) - Jedna od aktivnosti projekta "Zajednički napori za 5% manje otpada" je poticaj mladima da se što više uključe u zaštitu prirode i promijene perspektivu o tome kako se ispravno odnositi prema njoj, pa su tako učenici, eko-pjesnici iz pet osnovnih škola iz BiH i Crne Gore napisali svojevrsnu ekološku pjesmu i snimili video spot te na taj način poslali poruku o potrebi vraćanja prirode u vlastita dvorišta, škole i živote.

U pripremi i snimanju videa sudjelovali su učenici osnovnih škola iz Prozor-Rame, Jablanice i Ostrošca u BiH, te Pljevalja i Šavnika/Boana u Crnoj Gori. Kroz snimljeni video nastojali su poslati poruku svim građanima o tome kako se ispravno odnositi prema prirodi, priopćeno je iz Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK.

Zajednički video uradak svojevrsna je uvertira za eko-natjecanje koje slijedi, a na kojem će stručni žiri nagraditi najuspješnije video uratke u BiH i Crnoj Gori te mlade sudionike obradovati vrijednim nagradama.

Cilj projekta "Zajednički napori za 5% manje otpada" je raditi na unaprjeđenju učinkovitosti upravljanja otpadom i razviti integrirani i ekološki prihvatljiv sistem njegovim upravljanjem u šest općina, i to tri na području BiH (Jablanica, Prozor/Rama i Konjic) i tri u Crnoj Gori (Šavnik, Žabljak i Pljevlja), te raditi na povećanju količine recikliranog otpada za pet posto do kraja 2021. godine.

Projekt s 493.000 eura financira Europska unija, a provode ga Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK iz Mostara u partnerstvu s općinom Jablanica, općinom Šavnik i Udruženjem Matica iz Pljevalja, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo