Kultura     | 03.12.2020. 11:31 |

Centar kulture i mladih obilježava 55 godina posvećenosti umjetnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) - Javna ustanova Centar kulture i mladih (CKM) Općine Centar Sarajevo osnovana je 1965. godine i od tada osmišljava načine i modele kako osvojiti umjetničke prostore i organizovati slobodno vrijeme djece, mladih i građana, u neposrednoj saradnji sa drugim  institucijama, školama, vrtićima, ustanovama za specijalno vaspitanje i obrazovanje, nevladinim i humanitarnim organizacijama, medijima, javnim, kulturnim i naučnim radnicima, pružajući mogućnost kreativnog stvaralačkog rada.

Kako se navodi u saopćenju CKM-a, 55 godina jeste značajan jubilej koji je u ovoj godini trebao biti obilježen mnogobrojnim kulturnim programima, festivalima, susretima.

- Uprkos Covidu koji je iz temelja promijenio naše živote i uz sve mjere predostrožnosti, decembar će biti u znaku ovog jubileja sa umjetničkim sadržajima koje ćemo besplatno pokloniti našim sugrađanima, koji nas vjerno i odano prate sve ove decenije - navode u CKM-u.

Tako će na prazničnom programu Centra kulture i mladih između ostalih biti dječija baletna predstava "Snježna kraljica", premijera dječije novogodišnje predstave "Braco i seka u začaranoj šumi", kultura sjećanja - Zehra Deović (izložba i koncert), predstava "Čorba od kanarinca", novogodišnji multimedijalni performans (polaznici škola JU CKM), komedija "Bosanski lonac", Sarajevo Big Band (koncert).

Za sve programe ulaz je slobodan. Broj mjesta je ograničen a ulaznice se mogu preuzeti u prostorijama JU CKM-Jelića 1, rezervisati putem telefona (033 232 595) i rezervisati putem weba www.centarkulture.ba, saopćeno je.     

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo