Bosna i Hercegovina     | 04.12.2020. 13:58 |

Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH donirana tehnička oprema

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. decembra (FENA) - Savezna kriminalistička policija Njemačke (BKA) donirala je Direkciji za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine tehničku opremu u vrijednosti oko 34.000 eura.

Ova donacija rezultat je uspješne saradnje Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i Savezne kriminalističke policije u okviru međunarodne policijske operativne saradnje. Saradnja je u proteklom periodu rezultirala intenzivnom razmjenom operativnih policijskih podataka u cilju suzbijanja teških oblika organiziranog kriminala i terorizma.

- Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je veoma zahvalna na kontinuiranoj podršci koju Njemačka pruža u procesu jačanja kapaciteta Direkcije , prije svega kroz poboljšanje opremljenosti i unapređenje rada ove policijske agencije u BiH, kao i na  značajnom doprinosu učinkovitijoj borbi protiv svih vrsta kriminala i stvaranju sigurnijeg okruženja ne samo za građane Bosne i Hercegovine, već i Evropske unije, saopćeno je iz njemačke ambasade u BiH. 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana