Magazin     | 05.12.2020. 09:59 |

Pionirska dolina spremna za zimu

FENA Alma Pašić

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) – Životinje u Pionirskoj dolini su dobrog zdravstvenog stanja i imaju obezbijeđene dovoljne količine hrane i drugih potrepština. Borave u toplim i zagrijanim prostorima, a imaju i cjelodnevan veterinarski nadzor i zaštitu – potvrdili su Feni iz KJKP “Park”.

Kako navode iz ovog preduzeća, tokom zime Pionirska dolina i dalje će biti tu za sve posjetioce, spremna ugostiti i omogućiti da uživaju u zimskoj idili koja je sve bliže. 

U Pionirskoj dolini i zoo vrtu već mjesec dana je na snazi zimski režim rada. 

Adrenalin park kao najmlađi sadržaj u ovom rekreativnom centru neće ni tokom zime zatvarati svoja vrata, jer je prava atrakcija za veliki broj djece koja dođu na adrenalinske pustolovine, posebno poslije online nastave ili tokom vikenda.  

Ovaj trostruki sadržaj u svojih 2.500 kvadrata prostora tokom narednih mjeseci mogao bi ponuditi i neke druge vrste igara i druženja. Ideja je da tokom decembarskih praznika posjetioce dočekaju brojna novogodišnja iznenađenja, glumci, likovi iz crtića, zabave s podjelom paketića, drvene kočije, irvasi, međutim to zavisi od epidemiološke situacije i dogovora s mogućim organizatorima. 

Naime, dok zoološki dio s prvim mjesecima zimskog režima rada vodi pojačanu brigu o životinjama, u rekreativnom dijelu je u toku realizacija ideje o organizaciji zanimljivih projekata, koji su svakako uslovljeni cjelokupnom situacijom u KS. 

Plan je obojiti zimu u Pionirskoj dolini najljepšim dječjim bojama i u zadnjim sedmicama ove i prvim naredne godine prirediti pravu zimsku čaroliju za sve mališane s mnogo zanimljivih sadržaja i prilika za zimske sportove i druženja. Bilo bi tu i sankanja i fudbala, vožnji u "zimsko odijelo" upakovanom autodromu, a najbitnije je da bude snijega. Očekuju se odgovori sponzora i društveno odgovornih firmi i organizacija, a uprava “Parka” razmatra sve prijedloge i pozive, uz stalno praćenje i prognoze vezane za epidemiološku situaciju.  

Pionirska dolina možda je baš tokom korone jedinstveno, najbliže prirodno okruženje u centru grada, koje veličinom svog prostora od devet hektara, ograđeno i bezbijedno omogućava poštivanje i provedbu svih epidemioloških mjera. S druge strane ambijent je dovoljno udaljen od gradske buke i gužve, s mnogo stabala i zelenila. 

Pionirska dolina pristupačna je i po cijenama, koje nisu mijenjane već godinama, pa ni sada u vrijeme ekonomskih poteškoća u BiH izazvanih koronavirusom. Polovinom novembra na ulaznoj kapiji instaliran je i tunel za dezinfekciju, a obaveza svih posjetilaca je odgovornost i pridržavanje epidemioloških mjera i preporuka u KS, naveli su iz KJKP "Park".  

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana