Bosna i Hercegovina     | 04.12.2020. 16:00 |

Grubeša u radnoj posjeti Zavodu za izvšenje krivičnih sankcija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. novembra (FENA) - Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša danas je boravio u radnoj posjeti novoizgrađenom Zavodu za izvšenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine u Istočnom Sarajevu.

Zavod za izvšenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine je institucija s visokim stupnjem sigurnosti koji je napravljen po najsavremenijim europskim standardima i kao takav predstavlja važan stub vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Ministra Josipa Grubešu je dočekao v.d. upravnika Zavoda Siniša Perković uz svečano postrojavanje zavodske policije, te su u pratnji načelnika Sužbe sigurnosti obišli Zavodske prostorije.

S obzirom da je Zavod novoizgrađena institucija v.d. upravnika Siniša Perković je upoznao ministra Josipa Grubešu s tehničko-organizacijskim uvjetima i aktivnostima koje se provode u Zavodu, kao i da se radi kontinuirana obuka i stručno usavršavanje novouposlenih.

Izrazili su zadovoljstvo što trenutna epidemiološka situacija vezana za koronavirus nije utjecala na premještanje zatvorenika i pritvorenika te njihov smještaj u zavodske ćelije, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta