Bosna i Hercegovina     | 04.12.2020. 16:11 |

Održana online međunarodna konferencija Informacijska pismenost i demokracija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4.decembra (FENA) - Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu bio je domaćin online međunarodne konferencije „Informacijska pismenost i demokracija: uloga informacijskih stručnjaka za građanski razvoj u Bosni i Hercegovini“, na kojoj su predstavljeni različiti aspekti medijske i informacijske pismenosti, s posebnim naglaskom na značajnu ulogu informacijskih stručnjaka za građanski razvoj u Bosni i Hercegovini, saopćio je FPN.

Na konferenciji su izlagali stručnjaci iz oblasti informacijskih, komunikoloških i srodnih društvenih disciplina iz Njemačke, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 Panelisti su razgovarali o izazovima s kojima se suočavamo u digitalnom okruženju, a tiču se ubrzanog razvoja i transformacije učenja u digitalnom dobu.

Na konferenciji je također istaknuto da se medijska i informacijska pismenost treba razumjeti kao proces, te kao osnovni uslov za građanski diskurs i demokratske procese.

 IDESA konferencija u Sarajevu nastavak je projekta Univerziteta u Hildesheimu (Njemačka) Informacijska pismenost i demokracija (IDE) i online konferencije iz juna (https://informationskompetenz.blog.uni-hildesheim.de/conference-june-2020/).

 Više informacija o konferenciji održanoj u Sarajevu dostupno je na linku: https://fpn.unsa.ba/b/information-literacy-and-democracy-conference-2020/, saopćila je pres-služba Fakulteta političkih nauka UNSA.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana