Bosna i Hercegovina     | 05.12.2020. 09:47 |

Centar za mlade Zenica realizirao 50 aktivnosti uz učešće 500 volontera

FENA Saopćenje

ZENICA, 5. decembra (FENA) - Centar za mlade Zenica (CZM) u kojem  djeluje veliki broj volontera, povodom 5. decembra  koji se obilježava kao Međunarodni dan volontera, ističe da je  današnji dan prilika za promoviranje volontiranja,  i prilika da se ukaže da nadležne institucije treba da podrže volonterske napore i prepoznaju njihov doprinos u postizanju ciljeva održivog razvoja na svim nivoima unutar države.

Iz CZM-a ističu kako je značaj angažmana volonterki i volontera posebno bio vidljiv  tokom lockdowna u martu  zbog pandemije koronavirusa.

Uz napomenu da je CZM zvanično započeo sa radom prije tri mjeseca,  navode da je do sada realizirano više od 50 aktivnosti, u kojima je sudjelovalo više od 500 mladih iz svih krajeva BiH.

Te aktivnosti su neformalno obrazovanje, inkluzije marginaliziranih skupina i aktivnosti zabavnog sadržaja, navode u saopćenju iz CZM-a.

Pri Centru je otvorena besplatna čitaonica, a oformljena je i mala biblioteka.

U narednom periodu Centar će će kroz projekat 'Zenica YOUth is BUZZing!' koji se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) nastaviti biti mjesto susreta mladih koji žele korisno provoditi svoje slobodno vrijeme.

Tokom decembra bit će organizirane besplatne radionice engleskog i njemačkog jezika, radionica pisanja CV-a, kursevi plesa, motivacijske radionice, te će biti organiziran prvi zenički Stand Up Show, najavili su iz CZM-a.

Svi zainteresirani mladi ljudi s područja Zeničko-dobojskog kantona, koji žele da volontiraju, stiču prva radna iskustva, potpomognu društvo i ostvare nova poznanstva, mogu se učlaniti i postati volonteri ovog Centra.

Rad centra može se pratiti, ali i podržati, putem web platforme www.czm.ba ili putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

Skupština Ujedinjenih naroda 1985. godine proglasila je 5. decembar Međunarodnim danom volontera.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu