Kultura     | 05.12.2020. 14:22 |

Dobitnici nagrade 'Sloboda': Žbanić, Marjanović, Berić

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Tradicionalna  međunarodna nagrada "Sloboda" dodjeljuje se od 1993.godine povodom Dana ljudskih prava i do sada su je dobili  istaknute ličnosti  i institucije za humanizam i doprinis borbi za ljudska prava i slobode u BiH, Evropi i svijetu.

Ibrahim Spahić, predsjednik Međunarodnog centra za mir istakao je da su ovogodišnji dobitnici magrade "Sloboda"  ličnosti i institucije  koje  svojim životnim i profesionalnim radom i u vremenu pandemije potvrđuju  svoju plemenitu  posvećenost čovjeku i čovječanstvu.

Ove godine nagradu „Sloboda“ dobili su: Gojko Berić, Emir  Kremić, Damir Marjanović, Vesna Mišanović, Marina Tošić i Jasmila Žbanić.

Institucije koje su dobile nagradu "Sloboda" su :AIAP/IAA,-Amnesty Intenational, Crveni KRST/KRIŽ BiH, Delegacija EU u BiH, Fondacija"Arheološki  park:Bosanska piramida SUNCA", i Glas ŽENE.

Nagrada  "Sloboda " za 2020. uručuje se 7.februara tokom  ceremonije otvaranja XXXVII Internacionalnog festivala  Sarajevo, objavio je Festivala Sarajevska zima.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo