Stranačke aktivnosti     | 07.12.2020. 07:42 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

Predmet: Odgovor Konakoviću

Klub SDA u Skupštini KS: Konaković i ovom reakcijom pokazao da bježi od odgovornosti, ne bismo da FBIH prođe kao KK Bosna

Konaković, nakon što nije smio preuzeti  kantonalnu vladu i nakon što je kukavički prepustio Edinu Forti i Predragu Kojoviću, sada se nudi da preuzme Vladu FBiH što je potvrda da bježi od odgovornosti i to pokriva jeftinim  doskočicama. Pokušava pobjeći od kantonalnih nadležnosti te odgovor na činjenice o svojoj nesposobnosti i izbjegavanju odgovornosti, umjesto Klubu zastupnika SDA u Skupštini KS gdje je i on zastupnik, prebacuje na viši nivo i na nivo političkih stranaka.

Kada je Vlada FBIH u pitanju,  prava istina je da njegov NIP u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije ima samo 2 od 98 zastupnika, oba iz Kantona Sarajevo, od kojih je jedan opskurni Mirsad Pindžo kojem je NIP peta stranka. Na netom održanim lokalnim izborima NIP je osvojio svega 2 načelnička mjesta u BIH, i to uz pomoć Četvorke a ne sam, iako je Konaković mjesecima pompezno najavljivao da “dolazi po opštine”. Stoga, nije realno da takvo nešto očekuje.

Vlada FBiH,  i poslovi iz njene nadležnosti suviše su kompleksni da bi ih nastavnik tjelesnog vaspitanja, koji se pritom nije realizirao ni u vlastitoj struci i koju je nažalost zaprljao, mogao obavljati. Napominjemo javnost da, nakon svih godina Konakovićevog lagodnog života od budžetskog novca, iza njega ne postoji nijedan završen projekat, kao što ne postoji ni KK Bosna, ne postoje njegove firme ni biznisi koje je pokušavao voditi, a nakon njegovog preuzimanja opozicije i tzv. Šestorke ne postoji ni ljevica u Sarajevu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo