Regija     | 07.12.2020. 10:23 |

Vučić se ispričao Konu zbog diskvalifikacija

FENA Mladenka Krilic

BEOGRAD, 7. prosinca (FENA) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ispričao se epidemiologu Predragu Konu i ostatku Kriznog stožera zbog diskvalifikacija koje dolaze i iz Srpske napredne stranke (SNS). 

"Izvinjavam se... zbog napada koji dolaze i iz stranke koju vodim. Izvinjavam im se, jer to ničim nisu zaslužili", naveo je Vučić na twitteru.

Petnaestak minuta prije ove objave na društvenim mrežama, zastupnik SNS-a Vladimir Đukanović je pročitao više ovogodišnjih izjava Kona u medijima, prenosi Beta.

Đukanović je naime, gostujući na TV Pinku, naveo da je Kon 26. siječnja ocijenio da je rizik od koronavirusa mali, da bi mjesec dana kasnije kazao da je običan grip opasniji od covida-19, a 14. ožujka da će će podnijeti ostavku ako dođe do prekida školske nastave.

"Da bi sedam kasnije (također u ožujku) rekao 'ovako se brzo nije umiralo ni od SARS-a'...A sada kaže da se zakasnilo s mjerama", podsjetio je Đukanović.

Zastupnik je napomenuo da Kona smatra vrhunskim stručnjakom i vjerovatno najboljim epidemiologom u Srbiji, ali je ocijenio da su jedina dva rešenja za pandemiju, pored toga "da se zatvori sve, pa da se virus uspori, ili razvoj vakcine ili sticanja kolektivnog imuniteta".

Nakon što je u emisiji pročitana Vučićeva izjava na twitteru, Đukanović je odgovorio da nije napao Kona, već da je iznio svoje mišljenje.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu