Bosna i Hercegovina     | 07.12.2020. 10:53 |

Na trećoj eUPSHIFT radionici učestvuje 12 timova iz 11 opština BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. decembra (FENA) - U toku je 3. eUPSHIFT online radionica u Bosni i Hercegovini  čiji je cilj da osposobi mlade ljude vještinama i resursima potrebnim za identifikaciju problema u lokalnim zajednicama i osmišljavanju rješenja.

Učestvuje 12 timova iz 11 opština BiH, a radionica se održava nepunih mjesec dana po završetku prethodne. Realizator je organizacija “Genesis Project” iz Banje Luke u partnerstvu s UNICEF-om BiH, uz finansijsku podršku Kraljevine Švedske.

Odabranim timovima će tim mentora u periodu od 6. do 13. decembra pružati podršku, provesti ih kroz proces analize i rješavanja problema i omogućiti da steknu nova znanja i vještine.

Radionica se održava prema UPSHIFT metodologiji razvijenoj u UNICEF-ovom Uredu za inovacije.

Na treću eUPSHIFT radionicu su se mogli prijaviti adolescenti od 13 do 19 godina, u timovima od tri do pet članova s područja Banje Luke, Prnjavora, Kotor Varoši, Srpca, Gradiške, Doboja, Laktaša, Prijedora, Dervente, Mrkonjić Grada i Bosanskog Grahova. 

Među brojnim temama kojima se bave timovi učesnici su isključenost iz društva djece s poteškoćama u razvoju, manjak podrške za mlade pripadnike LGBT+ zajednice, povezanost masovnih medija s negativnom slikom adolescenata o sebi, nemogućnost mladih talentovanih slikara i crtača da pokažu svoje talente, problem socijalizacije mladih osoba s posebnim potrebama, saopćili su organizatori.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'