Bosna i Hercegovina     | 08.12.2020. 10:04 |

Podžić i Tzvetkova-Katabascheva o napretku BiH na evroatlantskom putu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. decembra (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić u ponedjeljak je u oproštajnu posjetu primio ambasadoricu Republike Bugarske Avgustinu Tzvetkovu-Katabaschevu i bugarskog vojnog izaslanika brigadira Milka Chonova.

Ministar Podžić je ovom prilikom zahvalio bugarskoj ambasadorici i vojnom izaslaniku na značajnom angažmanu u projektima bilateralne vojne saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Bugarske.

On je izrazio žaljenje što su zbog pandemije Covid-19 neke zajedničke aktivnosti morale biti zamrznute, a posebno je zahvalio Bugarskoj na čvrstoj potpori Bosni i Hercegovini na putu prema evroatlantskim integracijama.

Ambasadorica Tzvetkova-Katabascheva, koja završava svoj mandat u BiH, istaknula je da će Bosna i Hercegovina uvijek imati potporu Bugarske.

Pozdravila je napore Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH na značajnom ispunjenju zadataka iz Programa reformi BiH te izrazila očekivanja da će uskoro usvojiti ovakav dokument i za narednu godinu.

Ona je konstatirala da je BiH pored svih nedaća "na pravom putu“. 

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović te šef kabineta ministra odbrane Kemal Korjenić, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta