Bosna i Hercegovina     | 09.12.2020. 15:04 |

Ambasador Poljo predao akreditive predsjedniku Republike Litvanije Nausedi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. decembra (FENA) - Ambasador Bosne i Hercegovine za Republiku Litvaniju sa sjedištem u Kopenhagenu, Emir Poljo, predao je akreditivna pisma predsjedniku Republike Litvanije Gitanasu Nausėdi. Ceremonija predaje akreditiva obavljena je online u Ambasadi Republike Litvanije u Kopenhagenu.

Tom prilikom, predsjednik Nausėda je ambasadoru Polji zaželio uspješnu misiju, istakavši da između naše dvije zemlje nema otvorenih pitanja i da Republika Litvanija želi razvijati dobre odnose s Bosnom i Hercegovinom, naročito u oblasti ekonomske saradnje i turizma. Predsjednik Nausėda je ponovio bezrezervnu podršku Litvanije našoj zemlji na putu euroatlantskih integracija i izrazio spremnost svoje zemlje da prenese iskustva u tom pogledu. Izrazio je očekivanja da će nakon pandemije koronavirusa uslijediti ubrzan proces saradnje dviju zemalja na svim poljima.

Ambasador Poljo je tokom razgovora naglasio da će raditi na unapređenju bilateralnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Litvanije. Upoznao je predsjednika Nauseda o nastojanjima naše zemlje da ubrza proces euroatlantskih integracija i, u tom pogledu, izrazio zahvalnost Litvaniji na dosadašnjoj podršci u tom procesu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta