Bosna i Hercegovina     | 09.12.2020. 16:31 |

Tegeltija i Urumova razgovarali o aktuelnim temama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. decembra (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija primio je u nastupnu posjetu šeficu Ureda Vijeća Evrope u BiH Bojanu Urumovu.

Tegeltija je ocijenio da je dosadašnja saradnja Bosne i Hercegovine i Ureda Vijeća Evrope bila dobra i izrazio uvjerenje da će takva ostati i u narednom periodu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o aktuelnim temama u svjetlu saniranja posljedica pandemije koronavirusa i prevazilaženja problema ilegalnih migracija.

Tegeltija je upoznao Urumovu o aktivnostima koje Vijeća ministara, u skladu sa nadležnostima i u saradnji sa vladama Republike Srpske i Federacije BiH, preduzima da bi se očuvalo zdravlje građana i pokrenula privredna aktivnost.

Kada je riječ o problemu ilegalnih migracija, istakao je da migrantska kriza predstavlja veliki bezbjednosni problem za BiH i ponovo ukazao na važnost koordinacije i zajedničke saradnje svih bezbjednosnih agencija u regionu.

Na sastanku je razgovarano i o potrebi ispunjavanja obaveza BiH kada je riječ o presudama Evropskog suda za ljudska prava.

Sagovornici su istakli potrebu daljnjeg unapređenja saradnje institucija BiH i Ureda Vijeća Evrope u BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta