Bosna i Hercegovina     | 09.12.2020. 17:28 |

Poboljšanje ekonomske saradnje interes BiH i Francuske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. decembra (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković primila je danas u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadoricu Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic, kojoj je poželjela uspješnu misiju i saradnju u BiH, uz očekivanje da će dobri odnosi dviju zemalja biti unaprijeđeni u različitim oblastima.

Ambasadorica Toudic je istakla da je njen cilj tokom mandata poboljšanje odnosa između dviju država u nekim područjima, posebno u oblasti ekonomije, te da želi raditi na većem prisustvu francuskih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Turković je pozdravila ovakvo opredjeljenje, te izrazila nadu da će u narednom periodu biti poboljšana ekonomska saradnja, koja će biti od interesa za obje države.

Zvanično je uputila poziv ministru vanjskih poslova Francuske da posjeti Bosnu i Hercegovinu. Obzirom da već postoji pozitivan odgovor na ovaj zahtjev, na sastanku je predloženo da se tokom buduće posjete potpiše i Sporazum o osnivanju i aktivnostima francuske Agencije za razvoj u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je razgovarano i o trenutnoj situaciji i posljedicama u obje države izazvanim pandemijom COVID-19, te o vakcinama protiv korona virusa, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom