Bosna i Hercegovina     | 10.12.2020. 10:25 |

Na S.T.E.A.M. radionicama educirano 150 djece

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. decembra (FENA) - Drugim dijelom S.T.E.A.M. izazova završen je projekat "Pre-School STEAM akademija" te su aktivisti Udruženja "Edukacije za sve - EDUS" dodijelili priznanja i poklone.

Kroz projekat "Pre-School STEAM Academy" je u prethodnih šest mjeseci, kroz inkluzivne STEAM radionice, na inovativan i zabavan način, educirano 150 djevojčica i dječaka sa i bez poteškoća u razvoju, koji su učili o nauci i umjetnosti.

S.T.E.A.M. predstavlja skraćenicu pojmova nauka, tehnologija, inžinjering, umjetnost i matematika, te stimulira specifična područja razvoja, kroz razumijevanje okoline, simboličke logičke, konstruktivne igre i umjetnosti te razvija intelektualne i kreativne potencijale.

Inkluzivni S.T.E.A.M. izazov je okupio mališane iz vrtića "Zvončić" i EDUS-ove polaznike S.T.E.A.M. radionica.

Bila je to prilika da mališani pokažu talenat, spretnost, ali isto tako da se druže, rade i takmiče u timu. Tokom Izazova djeca su se takmičila u dva tima i to u sportskim igrama i igrama spretnosti, balansa i ravnoteže, igrama strategije, eksperimentima, predškolskoj fizici i matematici.

Pre-School STEAM Academy je jedan od 23 projekta koja su podržana kroz inicijativu EMBRACE, a koju finansira Ambasada Norveške u Sarajevu i provodi UNDP.

U narednim mjesecima EDUS će raditi na pripremama novih funkcionalnih radionica za roditelje i djecu, te zabavnih edukativnih STEAM i MAMS radionica i EDUS programa, najavljeno je.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom