Bosna i Hercegovina     | 10.12.2020. 17:26 |

Turković zahvalila Republici Koreji na medicinskoj pomoći

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. decembra (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković primila je danas u nastupnu posjetu ambasadora Republike Koreje za BiH sa sjedištem u Zagrebu Kim Dong-chana.

Na sastanku je razgovarano o bilateralnim odnosima BiH i Republike Koreje, unapređenju suradnje te aktualnoj situaciji i posljedicama uslijed pandemije Covid-19 kao i cijepivu protiv koronavirusa.

Ministrica Turković je naglasila da su odnosi BiH i Republike Koreje dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja. Posebno je izrazila zahvalnost Republici Koreji na medicinskoj pomoći koju je poslala BiH borbu protiv koronavirusa.

Ambasador Dong-chan je istaknuo da Republika Koreja želi razvijati dobre odnose sa BiH u svim oblastima od zajedničkog interesa, s naglaskom na ekonomsku suradnju.

Sugovornici su se složili kako bi se u cilju unapređenja odnosa već iduće godine trebale održati bilateralne konsultacije. Naglasili su i potrebu finaliziranja procesa potpisivanja Sporazuma o ekonomskoj suradnji BiH i Republike Koreje, kako bi se potaknula veća trgovinska razmjena i korejska ulaganja u ekonomiju BiH.

Turković i Dong-Chan su naglasili značaj otvaranja Ambasade Republike Koreje u Sarajevu, što bi predstavljalo izuzetnu poruku i podršku unapređenju suradnje i razvijanju odnosa dviju zemalja, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'