Kultura     | 11.12.2020. 09:20 |

U Srebrenici u nedjelju manifestacija 'Advent s franjevcima'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. decembra FENA - U okviru kulturne manifestacije  'Advent s franjevcima', u Srebrenici će u nedjelju biti priređena  izložba slika sa IV međunarodne likovne kolonije "Srebrenica", predavanje dr. fra Josipa Jozića posvećeno 500. obljetnici smrti fra Jurja Dragišića, franjevca porijeklom iz Srebnice, crkvenog velikodostojnika, učenjaka i pisca. Također je najavljen koncert 'Napretkovog' trija 'Musica Salinea' iz Tuzle.

'Advent s franjevcima' je kulturni događaj kojim bosanski franjevci žele udahnuti dašak svjetlosti, nade, optimizma i radosti u Srebrenicu, mali istočnobosanski grad.

Breme nedavne prošlosti još se jako osjeća u gradu, pa je to razlog što su se bosanski franjevci, neraskidivo vezani uz ovaj kraj, odlučili svojim župljanima i svim njihovim susjedima, ponuditi nekoliko kulturnih sadržaja i na taj način obogatiti i oplemeniti njihove živote u predbožićno vrijeme, saopćeno je.

Ideju fra Franje Ninića, župnika Župe srca Isusova iz Zvornika i Srebrenice, podržali su Franjevački samostan "Sv. Petra i Pavla" u Tuzli i HKD 'Napredak, Glavna podružnica Tuzla.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana