Bosna i Hercegovina     | 11.12.2020. 13:49 |

Ramić posjetio povratničku zajednicu u općini Kotor Varoš

FENA Saopćenje

 KOTOR VAROŠ, 11. decembra (FENA) - Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je povratničku zajednicu u općini Kotor Varoš. 

Tom prilikom se sastao sa predstavnicima povratnika gdje su za potrebe povratničke zajednice otvorene prostorije "Udruženja za održivi povratak, suživot i toleranciju Kotorvaroškoj dolini".

- Povratnicima je neophodno obezbijediti mjesto gdje se mogu okupljati, razmjenjivati mišljenja i iskustva, odakle će počinjati neke nove ideje. Nevladine i vjerske organizacije su značajan servis građanima. Stoga smo odlučili podržati rekonstrukciju prostorija iz kojih će moći da djeluju i da zajedničkim snagama svoju zajednicu osnažuju - istakao je ministar Ramić. 

Pored renoviranih prostorija, u mjesnim zajednicama Kotor i Vranić završeno je asfaltiranje puteva koji vode do ovih povratničkih naselja.

- Javili smo se na javne pozive Ministarstva, danas imamo rezultat koji nas je sve obradovao. Imamo svoj prostor za buduće djelovanje. Završeno je asfaltiranje nekoliko putnih pravaca i sigurno su svi povratnici obradovani jer im u mjestu življenja prolazi asfaltni put. Saradnja sa Ministarstvom  je vrhunska, prepoznate su naše potrebe i mi smo na tome izuzetno zahvalni - kazao je predsjednik Udruženja za održivi povratak, suživot i toleranciju u Kotorvaroškoj dolini Muhamed Mehmedović. 

U promet su puštene završene dionice puta u mjestima Kotor i Vranić, radove su sufinansirali Federalno ministasrtvo raseljenih osoba i izbjeglica, Općina Kotor Varoš i Udruženje za održivi povratak, suživot i toleranciju u Kotorvaroškoj dolini. 

- Obilazimo povratnike u cijeloj Bosni i Hercegovini, završavaju se infrastrukturni projekti i to je naša misija. Našim dolaskom u povratničke zajednice želimo osjetiti potrebe povratnika "iz prve ruke", nastavit ćemo to činiti i svakim danom popravljati stanje kako bi kvalitet života povratnika bio sve bolji - zaključuje ministar Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom