Sport     | 11.12.2020. 17:08 |

Karačić: Pobjedom u hercegovačkom derbiju okončati polusezonu

FENA Filip Kožul

ŠIROKI BRIJEG, 11. prosinca (FENA) - Želimo pobijediti u hercegovačkom derbiju i ostvariti svoj primarni cilj – polusezonu okončati na mjestu koje vodi u Europu, kazao je na konferenciji za novinare veznjak Širokog Brijega Mateo Marić uoči nedjeljnog derbija nogometne Premijer lige BiH Široki Brijeg – Zrinjski.

Istaknuo je da njegova momčad u posljednji susret ove godine ulazi na valu optimizma koji proizlazi iz dobrih rezultata. Naime, u posljednja četiri prvenstvena susreta Široki Brijeg upisao je tri pobjede i remi.

- Pozitivni rezultati su plod dobre igre cijele momčadi i želim pohvaliti rad ekipe i stručnog stožera koji su zaslužni za ove rezultate. Mi s pobjedom dolazimo do pozicije koja vodi u Europu što nam je primarni cilj i nadamo se pobjedi - rekao je Marić.

Trener Širokobriježana Toni Karačić kazao je kako nije isto igrati derbi susrete pred praznim ili punim tribinama no bez obzira na okolnosti susret sa Zrinjskim, po njegovim rijelima, ima dodatnu težinu.

- Utakmica bez gledatelja mijenja draž hercegovačkog derbija, ali ne i njegov značaj. Ta je utakmica motiv sama po sebi i drugačija je od ostalih. Hercegovački derbi je utakmica za prestiž. Pobjedom bi došli ispred njih i dat ćemo svoj maksimum za pobjedu i tri boda - poručio je trener Širokobriježana Toni Karačić.

Široki Brijeg i Zrinjski odigrali su prvenstveni susret prije nešto više od mjesec dana, a u toj utakmici igranoj u Mostaru Zrinjski je rezultatom 2:1 došao do pobjede i tri boda.

Uoči novog okršaja, koji će biti posljednji za obje momčadi u 2020. godini, NK Široki Brijeg nalazi se na petom mjestu prvenstvene ljestvice s 31 osvojenim bodom, bodom manje od četvrtoplasiranog Zrinjskog.

Utakmica na Pecari igra se u nedjelju 13. prosinca s početkom u 17 sati.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!