Stranačke aktivnosti     | 12.12.2020. 15:27 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

 

Platforma za progres demantuje optužbe da je odgovorna za rasipanje glasova u Mostaru!

Već neko vrijeme su Platforma za progres i njeni kandidati u Mostaru na meti optužbi da su odgovorni za rasipanje "probosanskih" glasova u Mostaru. Pitamo se zašto se glasovi za jednu od koalicija koju predvodi stranka koja je doprinijela brojnim problemima u ovom gradu nazivaju probosanskim.

Mi smo nova politička opcija koja nudi novu ideju i način razmišljanja i ne uklapamo se u mentalitet trenutne političke scene u Bosni i Hercegovini. Do promjena u ovoj državi neće doći ako nove snage ne dobiju priliku da implementiraju ideje i projekte koji do danas nisu bili zastupljeni u našem društvu. Zbog toga, navedene optužbe smatramo znakom straha od novog pristupa i pokušajem da se spriječe promjene koje su Mostaru u ovom trenutku neophodne.

Najnoviji takav pokušaj jeste reakcija urednika "Stava" na video predsjednika Platforme za progres, prof. dr. Mirsada Hadžikadića, o dijeljenju političkih promotivnih materijala nakon džuma namaza ispred mostarskih džamija. Napominjemo da intencija predsjednika Hadžikadića nije bila da izdvoji jednu religiju ili vjersku instituciju, već da ukaže na mnogo veći problem u našem društvu. To je činjenica da vlast ne bira sredstva da zadrži svoju poziciju i da je spremna zloupotrijebiti sve do čega je građanima stalo, čak i vjeru, da osvoji njihove glasove. Predsjednik Platforme za progres prihvata poziv urednika da u narednom broju „Stava“ da intervju i odgovori na sporna pitanja.

Platforma za progres je stranka širokog centra koja je svjesna bogatstva različitih kultura i duhovnosti na ovim prostorima. Potpuno ispoljavanje identiteta svakog čovjeka je nešto što ćemo uvijek snažno zagovarati.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'