Stranačke aktivnosti     | 14.12.2020. 13:14 |

Priopćenje za javnost koalicije HSP - HSP BiH - HKDU-HRAST

FENA Saopćenje

Mostar, ponedeljak 14. 12. 2020. godine
Priopćenje za javnost i medije

Mještani Ortiješa i Žitomislića žele promjene i glasovati će za koaliciju Mostar moj dom

Koalicija „Mostar moj dom“ koju čine HSP, HSP BiH i HKDU-Hrast , u sklopu druge faze kampanje „ Narod pita, mi odgovaramo“, a pridržavajući se epidemoloških mjera, jučer je imala druženje sa mještanima mjesnih zajednica Ortiješ i Žitomislići , gdje su mještani upoznali kandidate koalicije o svojim problemima, sa kojim se svakodnevno suočavaju, te tražili odgovore na brojna pitanja oko razvitka ovih prognaničkih mjesnih zajednica, ali i također oko načina glasovanja, koji je mještanima u velikoj mjeri nepoznat.

I stanovnici Ortiješa i Žitomislića posebice su istakli masovni odlazak cijelih obitelji iz ovih prigradskog naselja, te su posebno istakli da nakon gašenja Aluminija od strane vladajuće stožerne iseljeničke stranke iz prograničkih naselja Ortiješa i Žitomisliča odselilo preko 60 obitelji, te da u Ortiješu i Žitomisliću ima preko 70 hrvatskih kuća koji su skroz prazne. Osim nedostatka radnim mjesta građani su istakli i lošu infrastrkturu, posebice cestovnu, te kada počmu poznate mostarske jesenske kiše da se stvore tolike lokve da se sa automobilima ne može doći do kuće. Mještani su izrazili određenu dozu pesimizma da se može išta promjenuti na bolje, ali da se ne predaju i da će pokušati glasovanjem za koaliciju Mostar moj dom ublažiti iseljavanje iz ove dvije mjesne zajednice. Mještani Ortiješa su posebice istakli da su kandidati sa liste HDZ BiH uvjetovali asfaltiranje puteva između kuća glasovanjem za njihovu listu, što su mještani sa gnušanjem odbili jer je HDZ BiH na vlasti u Mostaru u kontinuitetu od kad je nastalo ovo progranično naselje.

Kandidati koalicije „Mostar moj dom“ su sa velikom pažnjom saslušali šta tišti mještane Ortiješa i Žitomislića, a u ime koalicije mještanima se obratio Lazo Raič, nositelj list za gradsko područje Jug: „Razumijemo probleme mještana Ortiješa i Žitomislića, prvo što će biti naš rad u Gradskom vijeću je stavljanje asfalta do svih kuća u Ortiješu, bez obzira na stranačku ili nacionalnu pripadnost. O utrošku novaca za gradsko područje Jug odlučivati će dva novo izabrana vjećnika sa područne liste Jug i ja sam uvjeren da uz vašu potporu ću ja biti taj jedan, jer to može biti samo kandidat sa liste Mostar moj dom ili kandidat sa jedinstvene Bošnjačke liste vjerovatno kandidat SDA. Naime, prvi izabrani vijećnik će biti kandidat HDZ BiH, a drugi mandat HDZ BiH ne može osvojiti , čak što više nije niti blizu drugog mandata za gradsko područje Jug, ali zbog želje da apsolutno dominiraju Hrvatima Mostara to ne žele priznati. Zato Hrvati Ortiješa i Žitomislića glasujte za koaliciju Mostar moj dom i imati će te svoj iskrenog vijećnika koji će vas zastupati i srcem i znanjem i kojem je narodni interes daleko ispred stranačkog. “

Ured za odnose s javnošću Koalicije Mostar moj dom

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo