Stranačke aktivnosti     | 15.12.2020. 11:16 |

Priopćenje za javnost GO HRS Mostar

FENA Saopćenje

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST: RADI LI SE DEZINFEKCIJA PO ŠKOLAMA NAKON STRANAČKIH SKUPOVA?

Dobili smo obavijest od strane Hilme Đudelije, predsjednika G.I.P. Mostar kako će se, „radi sigurnosti učenika, a slijedom pandemije koronavirusa, a imajući u vidu ogroman broj građana koji će prodefilirati školama na izborni dan, raditi dezinfekcija odmah nakon izbora“.

Ovih dana HDZ BiH je „posjetio“ pojedine školske prostore, učionice, hodnike itd., ne poštujući minimum epidemioloških mjera, radeći svoje predizborne skupove. U istim tim školama djecu se tjera na nošenje maski, ne smije ih biti više od 18, mjeri se temperatura, nastava se odvija po školskim hodnicima, tjera ih se na odstojanje jedno od drugog, cijelo polugodište nemaju pojedine nastavne predmete...

S toga, ovim putem pitamo g. Đudeliju, radi li se dezinfekcija škola i javnih institucija u kojima se rade predizborni skupovi? Nije li ovim skupovima također „ugrožena sigurnost učenika“, na jednak način kao što će to biti na sami dan izbora?

G.O. Mostar HRS

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo