Stranačke aktivnosti     | 15.12.2020. 12:03 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

Miro Lazović: Potez Komšića i Džaferovića odlučan i državnički!

 

Zajednička press konferencija ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova i Milorada Dodika bila je klasični politički obračun sa najavama Vašingtona i Brisela o neophodnosti dogradnje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Poruke koje su poslali su ujedno i obračun sa budućnošću BiH. Zagovarajući etničke kolektivitete a ne  građanska prava oni bi da BiH i dalje ostane zaglavljena  između Dejtona i Brisela kao podijeljeno društvo i nedovršena država.

 

Adekvatan odgovor  na poruke koje smo čuli  morao  bi uslijediti od političkih partija i njihovih lidera kao i od svih onih koji su za građansku državu i euroatlantski put BiH.

 

Članovi Predsjedništva BiH Šefik i Željko te lideri političkih partija Nermin, Bakir, Dino, Predrag, Fahro i Mirsad trebaju stati pod jednu BH zastavu i jednim glasom, snažno i jasno, poslati poruku da BiH svoju budućnost treba da gradi na euroatlanskom putu kao jedinstvena, građanska i demokratska država.

 

Vjerujem da bi to bio najbolji odgovor onima koji se suprotstavljaju neophodnim ustavnim promjenama a ujedno i snažna poruka Vašingtonu i Briselu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta