Bosna i Hercegovina     | 15.12.2020. 13:07 |

Dodik primio akreditive novoimenovanog ambasadora Japana u BiH

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 15. decembra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Japana u BiH Itu Makota.

Novoimenovani ambasador Japana je na početku ceremonije predsjedavajućem Predsjedništva BiH prenio pozdrave japanskog cara, te izrazio nadu da će prijateljski i dobri odnosi Bosne i Hercegovine i Japana dalje jačati.

Istaknuto je da Bosna i Hercegovina i Japan imaju dobre bilateralne odnose i da postoji obostrana volja za unapređenjem odnosa, a posebno ekonomskih, te vanjskotrgovinske saradnje i saradnje u oblastima kulture i sporta.

Izražena je zahvalnost za kontinuiranu pomoć Japana Bosni i Hercegovini, kroz razne donacije i projekte, pogotovo u rekonstrukciji škola i bolnica, a i za značajnu pomoć koju je Japan pružio u borbi protiv pandemije COVID-19.

Razgovarano je o budućim koracima BiH na putu ka EU i izražena zahvalnost Japanu za intenzivnu podršku BiH i u ovoj oblasti.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je poželio uspješan mandat novoimenovanom ambasadoru Japana u BiH Itu Makotu, te izrazio uvjerenje da će se sveukupni bilateralni odnosi BiH i Japana unaprijediti u toku njegovog mandata, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta