Bosna i Hercegovina     | 15.12.2020. 13:33 |

Lavrov naglasio Dodiku podršku Ruske Federacije miru i stabilnosti u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. decembra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je poželio dobrodošlicu ministru vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu i zahvalio na posjeti BiH koja je, između ostalog, došla u vrijeme obilježavanja 25. godišnjice potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma.

Tokom susreta naglašeno je da BiH i Ruska Federacije imaju dobre i stabilne političke odnose i bilateralnu suradnju, bez otvorenih pitanja. Izražena je nada da će se bilateralna saradnja nastaviti razvijati na obostranu korist.

Naznačeno je da je Ruska Federacija jedan od najvažnijih vanjskotrgovinskih partnera BiH i istaknut je zajednički interes za dodatno jačanje ekonomske saradnje.

Lavrov je zahvalio Dodiku na dobrodošlici, te naglasio podršku Ruske Federacije miru i stabilnosti u BiH.

Također je razgovarano i o pojačanom prilivu migranata u Bosnu i Hercegovinu, koji predstavljaju sigurnosni i socijalni problem. Zajednički je ocijenjeno da je potrebno intenzivnije raditi na pronalaženju rješenja za problem migrantske krize.

Sastanku nisu prisustvovali članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo