Stranačke aktivnosti     | 15.12.2020. 13:27 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

Kao što smo i obećali: BiH pobjeđuje!

2018. godine je GS upozoravao da je osovina Dodik-Čović instrument ruske politike na Balkanu. Shvatajući potencijalnu opasnost od toga da Dodik i Čović dobiju većinu u Predsjedništvu BiH, GS je u utrci za Člana
predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda bezrezervno podržao Željka Komšića. Bez ozbira na žrtve i kritike koje smo podnosili u protekle dvije godine zbog koaliranja sa Demokratskom frontom i  prodrške Željku Komšiću, sada je bjelodano da je naša odluka bila ispravna i ključna za očuvanje državnosti BiH.

Osovina Dodik-Čović je imala potpunu kontrolu nad državnim institucijama kao što su CIK i VSTV, i blokirala je NATO put BiH. Danas je stanje značajno drugačije jer je BiH ušla u MAP i korača ka
NATO paktu, CIK je depolitizovan i vraćen je u pravne okvire, kako zakoni i nalažu, kao što će biti i VSTV, te su ove promjene krunisane velikim “NE” Ruskoj Federaciji.

GS će i dalje biti spreman da podnese političku žrtvu u interesu BiH, bez obzira na posljedice. Mi smo se okupili u koaliciju s ciljem da BiH pobjeđuje. Danas je BiH opet pobijedila!

Press sluzba GS

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo