Kultura     | 15.12.2020. 15:08 |

Vojni orkestar OSBiH priredio tradicionalni Božićni koncert

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. decembra (FENA) - Vojni orkestar Oružanih snaga Bosne i Hercegovine upriličio je danas u Domu OSBiH u Sarajevu tradicionalni Božićni koncert Ministarstva obrane BiH.

Zbog pandemije COVID-19, ove se godine Božićni koncert MOBiH nije održao u nazočnosti mnogobrojnih uzvanika, već će televizijski snimak koncerta Ministarstvo obrane BiH učiniti dostupnim svim zainteresiranim medijima da ga emitiraju, a moći će se pogledati i na You Tube kanalu Ministarstva obrane BiH.  

Blagdanske poruke uputili su zamjenik ministra obrane BiH za politiku i planove Mijo Krešić i nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić. Oni su svim djelatnicima MO BiH i pripadnicima OS BiH katoličke vjere zaželjeli čestit Božić, a svima ostalima sretnu i uspješnu novu 2021. godinu.

- U vremenu smo adventa. Budimo zato bliži jedni drugima, jer nas je tako Isus učio. Mi u Ministarstvu obrane BiH nastojimo se tako ponašati u svome radu, uvjereni kako je naša različitost naše bogatstvo - kazao je poželjevši da i ovogodišnji Božićni koncert bude dar svima.

Monsinjor Tomo Vukšić je svim građanima BiH zaželio dobro zdravlje i snagu da sa svojim najdržima i susjedima prebrode sve poteškoće s kojima se suočavaju te da ih zaobiđe svaka bolest. 

U prigodnom jednosatnom programu, uz Vojni orkestar OSBiH pod ravnanjem Filipa Miloševića i pukovnika  Tomislava  Sušca nastupili su pijanist Bartolomej Stanković i vokalni interpretator Ivica Zovko. Izveli su tradicionalne međunarodne i hrvatske božićne skladbe, u modernom jazz stilu, saopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'