Ekonomija     | 15.12.2020. 15:41 |

FIPA - LAFICO: Libija opredijeljena za ulaganje u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15.  decembra (FENA) -  Na sastanku direktorice Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Milice Marković sa generalnim menadžerom kompanije za vanjska investiranja Države Libija (LAFICO) Salemom Hneshom dogovoren je nastavak saradnje sa FIPA-om, koja će pružiti daljnju podršku u realizaciji projekata za koje Libija pokaže interes.

LAFICO je u potpunom vlasništvu libijske države i osnovani su sa ciljem investiranja širom svijeta, a dosad su investirali u širok raspon kompanija, uključujući najveće evropske industrijske kompanije, banke, fudbalske klubove, aluminijske gigante, medije, automobilske proizvođače, telekomunikacije, hotele i nekretnine, rudnike itd.

Marković je upoznala delegaciju iz Libije sa prilikama koje nudi Bosna i Hercegovina, atraktivnim sektorima i projektima za ulaganje, nadležnostima različitih nivoa vlasti i uslugama koje FIPA nudi.

Generalni menadžer LAFICO-a je posebno istakao da je Libija opredjeljena za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu i da vjeruje da će u narednih nekoliko godina Libija biti među zemljama koje su najveći investitori u BiH.

Marković je pozdravila spremnost Libijske državne kompanije LAFICO da ulaže u Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz FIPA-e.  

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana