Bosna i Hercegovina     | 15.12.2020. 15:52 |

Ministar Mitrović primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Francuske u BiH Toudic

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. decembra (FENA) - Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović primio je u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadoricu Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic.

Ministar Mitrović čestitao je ambasadorici Toudic na imenovanju, poželjevši joj uspješnu diplomatsku misiju u Bosni i Hercegovini, uz očekivanja da će dobri odnosi dviju zemalja biti unaprijeđeni, posebno u oblasti komunikacija i prometa.

Ovom prilikom Mitrović je podsjetio da je još 1998. godine usaglašen i parafiran tekst Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Francuske o međunarodnom cestovnom prijevozu robe te dodao da je potrebno da nadležni organ druge strane dostavi prijedlog teksta kojim će se dopuniti Sporazum iz 1998. godine kako bi otpočele aktivnosti na usaglašavanju teksta predmetnog sporazuma i ubrzalo njegovo potpisivanje.

Na sastanku je razgovarano i o trenutnoj situaciji i posljedicama u BiH i Francuskoj izazvanim pandemijom COVID-19 te o vakcinama protiv ovog virusa, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta