Bosna i Hercegovina     | 15.12.2020. 16:27 |

U četvrtak hitna sjednica Skupštine KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. decembra (FENA) - Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo utvrdio je danas da će u četvrtak, 17. decembra ove godine biti održana 13. hitna sjednica Skupštine KS.

Na toj sjednici bit će razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo, po hitnom postupku.

Izmjenama tog zakona bilo bi omogućeno spajanje ministarstava komunalne privrede i infrastrukture te prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, kao i razdvajanje sadašnjeg Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS u dva ministarstva - za predškolsko, školsko i srednjoškolsko obrazovanje, te za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS.

Članovi Kolegija su danas upoznati sa informacijom prema kojoj će zastupnica Amra Junuzović Kaljić svoj zastupnički mandat nastaviti kao samostalna zastupnica, te biti članica Kluba samostalnih zastupnika u Skupštini KS zajedno sa zastupnicima Damirom Marjanovićem i Damirom Nikšićem, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'