Bosna i Hercegovina     | 16.12.2020. 08:15 |

PSBiH - Okrugli sto 'Euroatlantske integracije i BiH: Šta dalje?'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. decembra (FENA) - Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini NATO-a organizirat će u srijedu, 16. decembra, okrugli sto o temi "Euroatlantske integracije i Bosna i Hercegovina: Šta dalje?".

Na okrugli sto pozvani su članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova BiH, Ministarstva odbrane BiH, Komande NATO - štaba u Sarajevu, Komande EUFOR-a u BiH, ambasade Mađarske u BiH, kao i predstavnici akademske zajednice.

Cilj okruglog stola je da se, nakon 66-tog godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a, razmijene mišljenja i stavovi o euroatlantskim integracijama i o tome kako učesnici okruglog stola vide Bosnu i Hercegovinu na tom putu, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Kako je predviđeno uvodno izlaganje imat će predsjedavajući i član Delegacije PSBiH u PSNATO-a Asim Sarajlić i Nikola Lovrinović, a pozdravnu riječ predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto.

Izlaganja o najavljenoj temi imat će predstavnik Ambasade Mađarske u BiH te brigadni general Eric Folkestad komandant NATO Štaba Sarajevo kao i ministri sigurnosti i vanjskih poslova BiH, Selmo Cikotić i Bisera Turković, zamjenici ministrice vanjskih poslova i odbrane Josip Brkić i Mirko Okolić te predstavnici akademske zajednice u BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo