Bosna i Hercegovina     | 16.12.2020. 11:52 |

Tegeltija predao pisanu ostavku

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 16. decembra (FENA) - Predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Herecegovine (VSTVBiH) Milan Tegeltija danas je u nastavku dvodnevnog zasjedanja ovog regulatornog tijela predao pisanu ostavku, nakon što su članovi Vijeća izglasali zaključak kojim ga obavezuju da to učini.

Naime, većina članova VSTV-a izglasala je zaključak „da predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija danas preda pisanu ostavku, a da Vijeće odredi jednog člana VSTV-a koji će predstavljati instituciju do izbora novog člana iz osnovnih i okružnih sudova RS kako bi Vijeće u punom sastavu moglo pristupiti izboru novog Predsjedništva VSTV-a“.

Kako je prethodno saopćila potpredsjednica VSTV-a BiH Sanela Gorušanović-Butigan, na temelju održane rasprave nakon Tegeltijine ostavke i novonastale proceduralne situacije iskristalisana su tri moguća zaključka, te je osim prvog koji je izglasan predočila i još dva zaključka.

Po njenim riječima, drugi zaključak bio bi „da predsjednik danas preda pisanu ostavku i da se pristupi izboru predsjednika“, a treći je „da predsjednik preda pisanu ostavku danas, a prije toga zakaže novu sjednicu VSTV-a i uputi zahtjev Vrhovnom sudu RS za izbor novog člana ispred osnovnih i okružnih sudova“. 

Nakon što je Tegegeltija predao pisanu ostavku data je pauza kako bi to ostavka bila protokolisana u Sekretarijatu VSTV-a i stupila na pravniu snagu.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom