Bosna i Hercegovina     | 16.12.2020. 13:50 |

Skupština Jadransko-jonske euroregije ukazala na značaj izbora u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. prosinca (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i član Izvršnog odbora Jadransko-jonske euroregije Nevenko Herceg u srijedu je sudjelovao na sjednici Generalne skupštine Jadransko-jonske euroregije, koja je održana u online izdanju.

Skupština je održana pod predsjedanjem predsjednika Jadransko-jonske euroregije i župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

"Uime HNŽ-a, kao jedne od utemeljiteljica Jadransko-jonske euroregije, i danas iznova želim potvrditi čvrstu opredijeljenost za nastavkom suradnje i poticanjem svih aktivnosti usmjerenih izgradnji bolje budućnosti naših županija, regija i građana", kazao je predsjednik Herceg u uvodnom dijelu Skupštine.

U obraćanju se posebno osvrnuo na stanje vezano za pandemiju koronavirusa istaknuvši napore koje Vlada HNŽ-a, poglavito kroz tzv. korona-zakon, čini kako bi pomogla gospodarstvu da lakše prebrodi trenutnu krizu.

Budući da je temeljni cilj Jadransko-jonske euroregije potpora razvitku lokalnih i regionalnih samouprava, Herceg se dotaknuo izbora koji se za nekoliko dana održavaju u Mostaru.

Istaknuo je njihov značaj poglavito u svjetlu činjenice kako se radi o prvim lokalnim izborima u Mostaru nakon dvanaest godina.

Članovi Skupštine pozdravili su održavanje izbora, izrazivši nadu u to da će biti provedeni u istinskom demokratskom ozračju te da će svim biračima biti omogućeno da ostvare svoje pravo kako bi budući sastav Gradskoga vijeća bio istinski izraz volje građana.

Članovi Skupštine usvojili su Izvješće o aktivnostima u 2019. godini, službeno financijsko izvješće za 2019. godinu, godišnji financijski plan i godišnji program aktivnosti za 2020. godinu, pregled aktivnosti 2020.-2021. i financijski plan za 2021. godinu, a potom je održana prezentacija o komunikacijskim aktivnostima.

Naime, s ciljem jačanja učinkovitosti mrežne komunikacije Jadransko-jonske euroregije, Tajništvo je izradilo Strategiju za društvene medije.

Opći cilj bio je stvoriti homogen i usklađen sustav komunikacije na društvenim mrežama sposoban za privlačenje dionika i korisnika društvenih medija te za povećanje međunarodne vidljivosti Jadransko-jonske euroregije i njezinog utjecaja u Jadransko-jonskom području i u Europi.

U sklopu Skupštine održana je i konferencija o temi "Turizam tijekom i nakon epidemije covid-19" na kojoj je raspravljano o izazovima za turistički sektor, te o mogućnostima i najrelevantnijim mjerama koje bi trebalo poduzeti na razini EU-a, te nacionalnoj i regionalnoj razini s ciljem ublažavanja negativnih učinaka pandemije covid-19.

Na konferenciji je, također, razmatrana potreba za povećanjem održivosti u turističkom sektoru, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo