Bosna i Hercegovina     | 17.12.2020. 12:31 |

Univerzitet u Sarajevu promovirao 61 doktora nauka i umjetnosti (VIDEO)

FENA Hazim Aljović

SARAJEVO, 17. decembra (FENA) - Univerzitet u Sarajevu promovirao je 61 doktora nauka i umjetnosti, a rektor tog univerziteta Rifat Škrijelj je poručio da je čin promocije potvrda da će Univerzitet u Sarajevu i u budućnosti biti opredijeljen za produkciju savremenih doktorskih studija koji prate trendove u Evropi i svijetu.

- U trenucima kada obilježavamo ovaj važan događaj, uz primjenu posebnih mjera opreza zbog koronavirusa, moramo biti ponosni na naše doktorante koji su odricanjem i trudom postigli najviše akademsko zvanje koje sa sobom nosi radost, zanos i želju za boljim sutra, ali istovremeno i veliku odgovornost - rekao je Škrijelj.

Najavio je i svečanost promocije diplomanata i magistranata koja će biti održana u subotu, također u drugačijim okolnostima.

- To je također bio veliki događaj organiziran u Zetri, a ove godine će više od 5.000 diplomanata i magistranata diplome primiti na drugačiji način, u manjim grupama na fakultetima - istakao je Škrijelj.

Dodao je da i taj čin mora, na prilagođen način, biti svečan tako da će iz Doma mladih online putem diplomantima i magistrantima biti upućena čestitka.

Amra Banda je danas promovirana u doktora geografije, a sa svečanosti je poručila da je stečeni doktorat tek početak naučnog i akademskog puta.

- Vjerujem da ćemo predano raditi na promicanju nauke i profesionalno se usavršavati, jer su najbolja strategija i najveća snaga u izgradnji države i društva, znanje i akademska izvrsnost - rekla je Banda.

Također, naglasila je da je dužnost doktora nauka da doprinesu razvoju i jačanju Univerziteta u Sarajevu.

Pogledajte https://fena.ba/video/5186/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/105sPQHBBYnC1hBQxAkhWiD4MbOvRFTHj?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo