Bosna i Hercegovina     | 17.12.2020. 16:07 |

Predstavnici boračke koordinacije obišli porodice uhapšenih pripadnika ARBiH

FENA Saopćenje

TUZLA, 17. decembra (FENA) - Predstavnici Koordinacije boračkih saveza Tuzlanskog kantona (TK) obišli su danas porodice pripadnika Armije RBiH, uhapšenih u srijedu, te im obezbijedili pomoć u prehrambenim namirnicima i novcu.

Delegacija Koordinacije posjetila je i porodicu komandanta 206. viteške zvorničke brigade Šemsudina Muminovića te iskazala spremnost za svaki vid podrške.

- Ovdje smo danas kako bi dali do znanja porodici našeg komandanta Šemse Muminovića da smo u ovim trenucima uz njih te da stojimo na raspolaganju za svaki vid pomoći. Vjerujemo u potpunu nevinost komandanta kao i svih jučer uhapšenih i da će se dokazati vrlo brzo da su nevini jer naš put borbe za slobodu je bio čist - naveo je Fahrudin Hasanović, predsjednik Koordinacije boraca TK, saopćeno je iz te koordinacije.

Dodao je da će već danas delegacije obići i ostale porodice svih u srijedu uhapšenih, te sagledati mogućnosti za sve vrste pomoći.

- Još sam preplašena, više načinom na koji je moj muž uhapšen i priveden nego li njegovom odgovornošću za bilo šta što mu se stavlja na teret, jer znam da je častan čovjek, borac, roditelj. Želim i hoću da vjerujem u pravdu i pravedno suđenje mom Šemsi jer se i on borio za državu u kojoj će postojati vladavina prava - navela je supruga ratnog komandanta Šemsudina Muminovića, Zurijeta Muminović, koja je ovom prilikom zahvalila predstavnicima Koordinacije za iskazanu brigu i pomoć.

Navela je, također, da očekuje od institucija BiH i političkih lidera da pomognu da se ljudi ne hapse na takav način, "bar ne oni koji su svo vrijeme dostupni svim pravosudnim institucijama".

Dodala je da od bošnjačkih lidera očekuje da pomognu da se Šemsudin Muminović i svi drugi pripadnici Armije BiH, "kojima se pokušava namjestiti da su isti kao i oni koji su činili zločine, zaštite od orkestriranih i naručenih lažnih optužnica“. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom