Ekonomija     | 17.12.2020. 17:48 |

Skupština usvojila planska akta Vanjskotrgovinske komore BiH za 2021.

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. decembra (FENA) - Program rada i finansijski plan Vanjskotrgovinske komore (VTK) Bosne i Hercegovine za iduću godinu, kao i odluka o članarini za 2021., usvojeni su jednoglasno na redovnoj sjednici održanoj uz poštivanje svih epidemioloških mjera, saopćila je ta komora.

Predsjednik Komore Vjekoslav Vuković izlagao je u drugom dijelu sjednice o značaju digitalne transformacije u Bosni i Hercegovini, kao i aktivnostima Komore i projektu „Digitalna transformacija“, podržanom finansijski od Bugarske razvojne pomoći.

Učesnici, predstavnici kompanija iz cijele Bosne i Hercegovine, izrazili su zadovoljstvo  održanom prezentacijom i kazali da su zainteresirani za aktivnije sudjelovanje u aktivnostima vezanim za realizaciju projekta te za doprinos procesu digitalne transformacije u Bosni i Hercegovini.

Podršku aktivnostima Komore i samom značaju procesa digitalne transformacije u Bosni i Hercegovini, koji je podržala Vlada Bugarske, izrazila je u emitiranoj video-poruci i  ambasadorica te zemlje u BiH Avgustina Cvetkova Karabaševa.

Svi učesnici skupa su dobili i ekspertske studije iz Edicije „Digitalna transformacija BiH“ u izdanju Vanjskotrgovinske komore BiH, u kojima su uz analizu postojećeg stanja, date i smjernice za prevazilaženje digitalnog raskoraka s pregledom rješenja u EU i svijetu i uz finansijsku podršku Bugarske razvojne pomoći kroz projekat „Digitalna transformacija“ .

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'