Servisne informacije     | 18.12.2020. 08:36 |

Tokom vikenda u Bosni dugotrajna magla, na planinama i u Hercegovini sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. decembra (FENA) - Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u subotu, 19. decembra, u većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla. Sunčanije će biti u Hercegovini, te na jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, u sunčanijim područjima od 9 do 14°C. 

Identične vremenske prilike očekuju se i posljednjeg dana vikenda, u nedjelju, 20. decembra. U većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla ili niska naoblaka. Sunčanije će ponovo biti u Hercegovini, na jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, u sunčanijim područjima od 9 do 14°C. 

I prvog radnog dana iduće sedmice, u ponedjeljak, 21. decembra neće biti ozbiljnijih promjena. U većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla ili niska naoblaka. Sunčanije u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, a na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, u sunčanijim područjima od 9 do 14°C, saopćeno je iz FHMZBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu