Stranačke aktivnosti     | 18.12.2020. 10:15 |

Priopćenje za javnost koalicije HSP - HSP BiH - HKDU-HRAST

FENA Saopćenje

Aluminija je mrtav, počela je demontaža Tvornice anoda !?

Koalicija „Mostar moj dom“ kojeg čine HSP, HSP BiH i HKDU-Hrast sa razočarenjem gleda na propadanje Aluminija d.d. Mostar i ne dolaska pompozno najavljenih investicija. Posljednje izjave o ulaganju tri milijuna maraka u Ljevaonicu su netočne i čista obmana. Riječ je o skidanju limova s krova Tvornice anoda i prebacivanje na krov iznad Ljevaonice. Također tu je i kozmetičko bojanje same ljevaonice te samo jednomjesečnog angažmana i pretakanja neupotrebljivih reslova i profila u Ljevaonici prošli mjesec. Sada je sve opet stalo i hladno i mračno. Ovo nije niti izbliza investicija kakva se očekivala u Aluminij i obećana nova radna mjesta.

Aluminij d.d. Mostar je ugašen u utorak navečer na srijedu 10. srpnja 2019. godine, i od tada se nije dogodilo ništa. „Zna se“ koji čelnici su ga ugasili i obećavali ponovno pokretanje za mjesec dana, pa za dva mjeseca, pa do Božića i prošle Nove godine, pa na proljeće, pa na ljeto, a evo dođe i zima a proizvodnje nema. Nedavni manipulativni tekst u režimskim medijama je žalosna propaganda o tobožnjem ulaganju 3 milijuna maraka u proizvodnju. Tu proizvodnje nema, nego samo fiktivno prelijevanja iz jedne u drugu halu. Nakon skidanja lima će uslijediti daljnja demontaža u Tvornici anoda kao i samoj Elektrolizi gdje će stanje biti jednako onoj u Sokolu ili drugim poduzećima. Skladišta su odavno ispražnjena, a sada slijedi rezanje i preprodaja, gola trgovina kakvu su već uradili s proizvodnim pogonom Glinice koja je izrezana i prodana u staro željezo za pet milijuna maraka. Ovdje će biti daleko više posla i breneri će imati mjesecima što raditi i pilati, i danju i noću, ipak više noću.

Dok „drugovi“ iz stožerne iseljeničke stranke pilaju Aluminij, naša djeca i mladi odlaze trbuhom za kruhom u Njemački i Irsku kao i treće zemlje. Za to vrijeme sinovi i kćeri, nevjeste i zetovi se bogate i kupuju nekretnine po Makarskoj rivijeri i Dalmaciji. Iznose naš novac iz Hercegovine i uništavaju radna mjesta Hrvatima u Mostaru i Hercegovini kako bi vozili skupocjene automobile i pričali da imaju nekretninu u Zagrebu ili na moru. Pa to je strašna i dugoročno najgora izdaja hrvatskih nacionalnih interesa u Bosni i Hercegovini.

Narod šuti dok ima posla i kruha, i dopustio im je da se bahato ponašanju u Mostaru, i Hercegovini, ali kada dobije otkaze, kada propadnu poduzeća i radna mjesta, bit će kasno plakati ili „bacati boce vode“. Tada će uslijediti torba na leđa i u daleki svijet, kao Kurdi ili drugi narodi koji su izgubili politički i teritorijalni suverenitet. Da je bilo mudrosti, svi Hrvati nekadašnje HZ „Herceg-Bosne“ su mogli raditi i graditi, ovako može samo sto obitelji, a ostali moraju u Hrvatsku i dalje u Europu. Tužno ali istinito.

Nositelj liste za gradsko područje Jug
Lazo Raič

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo