Bosna i Hercegovina     | 18.12.2020. 14:01 |

Kojović: U ponedjeljak ćemo se probuditi u boljem i ljepšem Mostaru

FENA Zorana Pavković

MOSTAR, 18. prosinca (FENA) - Nakon što su prošetali mostarskim ulicama, od Rondoa do Starog mosta, predstavnici BH bloka u petak su završili svoju predizbornu kampanju za lokalne izbore u Mostaru.

Nositeljica liste BH bloka u drugoj izbornoj jedinici Irma Baralija u izjavi za novinare kazala je kako se unatoč spinovima nisu dali uvući u prljavu kampanju, već su govorili o tome što će učiniti da Mostar bude bolji.

Komentirajući izborna očekivanja, Baralija je kazala kako je prilično optimistični imajući u vidu povratne informacije koje je dobila od građana u 30 dana kampanje.

- Naravno da je jako teško biti apsolutni pobjednik u Mostaru kada ste opozicija jer se borimo protiv dva jako ukorijenjena režima koja su očigledno bila spremna na sve da se zadrže na pozicijama moći. Kakav god rezultat bio, ovi ljudi su pobjednici jer su pružili otpor, hrabro su stajali i odolijevali – poručila je Baralija.

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a BiH Mostar Arman Zalihić istaknuo je kako je kampanja BH. bloka bila pozitivnu osim u trenutcima kada su, kakao je kazao, odgovarali na laži.

- U Gradsko vijeće ćemo unijeti otvorenost, transparentnost i biti ćemo spona između građana i gradskih vlasti i artikulirati ćemo njihove probleme na sjednicama Gradskog vijeća - dodao je Zalihić.

Poručio je građanima kako izbori u Mostaru nisu popis stanovništva, nisu nacionalni već lokalni izbori te ih je pozvao da na nedjeljnim izborima "daju podršku onim ljudima koji su ponudili odgovore na lokalne probleme kako bi onda gradili otvoren, tolerantan, progresivan i novi Mostar".

Predsjednik Naše stranke Peđa Kojović kazao je kako su njihovi nalogodavci svi građani Mostara koji žele ujedinjen, uredan, lijep i europski Mostar.

- Vjerujem Mostarcima i siguran sam da ćemo se u ponedjeljak probuditi u jednom puno boljem i ljepšem Mostaru - kazao je Kojović.

Potpredsjednik SDP-a BiH Denis Bećirović kazao je kako dva dana pred izbore treba ljudima jasno reći što to Mostar može.

- Mostar može bez diskriminacije, bez etničkih podjela, bez etničkog aparthejda, Mostar može biti jedinstven grad, može bez ulica koje su nazvane po nacionalnim fašistima. Mostar ima snage uraditi pravnu i financijsku reviziju djelovanja dosadašnje vlasti, a sve to Mostar može, s kandidatima BH bloka - istaknuo je.

Bećirović je dodao "kako vjeruje u novi, europski Mostar, Mostar ravnopravnih građana i naroda, Mostar koji pripada državi BiH, Europi i naprednoj civilizaciji".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana